Folkets hörnas Agnes Stenqvist och Emilia Palmén samtalar i månadens avsnitt med författaren Maria Maunsbach. 

Vi pratar om Marias hyllade roman Lucky Lada och jag (2022), en slags pastisch av Fritiof Nilsson Piratens Bombi Bitt och jag. Maria berättar hur verket blev ett arbete med alteregon, en lek med den skånska landsbygdsskildringen och om flickans uppväxt på just en sådan plats.

Maria berättar om sin skrivprocess, om att ha kommit till en punkt där man känner sig säker på sin konstnärliga praktik och vågar ta sig den tid man behöver med en text. Vi pratar om att vara öppen med vad man vill skriva som ett sätt att undvika duktiga idéer och om skrivandet som ett instrument man kan öva och konstant bli bättre på. Vidare berättar Maria även om romanen hon skriver just nu och hur hon i skrivandet av den ställde sig frågan hur ett språk som dryper av kvinnlig lust låter.

Hur blir man en bättre mansskildrare, hur hanterar man att bli läst autofiktivt och hur gör man egentligen för att fiktionalisera romanen igen?

Allt detta och mycket mer i månadens Folkets hörna.

Klippning: Klara Fridh Pietsch

Musik: Ben Persson

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Emilia Palmén, Agnes Stenqvist. Innehållet i podden är skapat av Emilia Palmén, Agnes Stenqvist och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.