I detta avsnitt träffar vi Mats ”MP” Persson. Producent, låtskrivare och gitarrist i bandet Gyllene Tider. Efter ett långt och gediget samarbete så kan man nog säga att han är Per Gessles högra hand när de tillsammans under alla år spelat in grunderna till flertalet av både Gyllene Tider och Roxettes låtar, där Mats även bidragit en hel del i låtskrivandet. Tex så var han med och skrev Roxettes superhit Listen to your heart.

Hur kom just den låten till? Hur är Per Gessle att jobba med? Hur var det att spela i ett band i början av 80-talet jämfört med nu? Finns det några tips för att hålla ihop en orkester under så lång tid, vad borde man som band göra för att öka möjligheten att slå igenom och vad händer när ljuset slocknar?

Ja, som ni märker så fanns det massor att prata om här och jag tycker det blev ett bra samtal. Man får passa på att mjölka ut så mycket man kan när man får chansen att sitta ner med en legend i musikbranschen som inte bara är delaktig i en, utan två av de största akterna som Sverige har fått fram genom historien hittills, dvs Gyllene Tider och Roxette.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Morgan Lydemo. Innehållet i podden är skapat av Morgan Lydemo och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.