Hedgefondförvaltarna Sandquist och Syding är positiva till aktier i vår. Trenderna ligger rätt, presidentcykeln är i full sving ett par månader till, räntekurvorna är så framåtblickande att man kan ignorera även de största gapen sedan 1981 och fallande husförmögenheter.

Sandquist & Syding diskuterar hur mycket pengar som finns över till konsumtion som leder till företagsvinster, samt överskottskapital för aktieköp, nu när räntan gräver allt djupare hål i plånböckerna. Men, jobbstatistiken är positiv och företag som Visa, Mastercard och FedEx ser bara styrka. Trots all relativoptimism finns det ändå något som håller tillbaka köpglädjen när man zoomar ut lite och tittar på absolutnivåerna. Dessutom har man aldrig gjort klokt i att försöka skoja bort en rekordstor återinvertering av räntekurvan.

Varsågod till 33 minuter mikro och makro med Sandquist och Syding på Antiloop Hedge, hedgefonden som är anti den annars så vanliga long-only-aktier-loopen för branschen.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Antiloop Podcast. Innehållet i podden är skapat av Antiloop Podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.