Anna Svahn och Karl-Mikael Syding, förvaltare på hedgefonden Antiloop diskuterar den senaste likviditetsimpulsen från Japan och Kina. Eller är likviditeten verkligen högre? Det beror på hur man mäter, och på vad man jämför med. Makrosnack är nämligen alltid bara ett scenario, en berättelse om nu och sedan, som kan visa sig mer eller mindre korrekt. Nya riksbankschefen skulle hålla med; han menar att ingen husköpare borde ha lyssnat på Riksbankens igelkottsprognoser. De är inte bättre än långa väderleksprognoser sk(r)attar han.

Veckans avsnitt handlar bland annat om den möjligen döda svenska kronan, om dollarn ska upp eller ner eller runt i cirklar. Konsumenten konsumerar som aldrig förr och Deutsche bank spår en styrräntetopp på 5,6% med stöd i KPI-siffran på 6,4% igår samt USAs starka arbetsmarknad. Vad betyder de fallande huspriserna för den faktiskt underliggande inflationen; är 6,4% felmätt? När kommer egentligen den där eftersläpande inbromsningen? Om ett år tror Syding att de högre räntorna ger full effekt på ekonomin.

Kolla gärna in handelsmöjligheterna hos vår sponsor Vontobel på http://markets.vontobel.com/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Antiloop Podcast. Innehållet i podden är skapat av Antiloop Podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.