AVSNITT 34: MER RÖRLIGHET OCH FLOW – hej då, gamnacke och stela axlar!
Avsnitt

AVSNITT 34: MER RÖRLIGHET OCH FLOW – hej då, gamnacke och stela axlar!

Veckans gäster: Simon Sköld, MMA-fighter, författare och onlinecoach. Charlotte Wåhlin, ergonom och fysioterapeut.

Våra kroppar pressas hårdare än på mycket länge av allt stillasittande hemarbete det senaste året. Vi måste själva ta ansvar för att ta pauser och sätta gränser. Mejlkorgen blandas lätt ihop med tvättkorgen och gamnacke (även kallad sms-nacke) är ett allt mer utbrett fenomen. Simon Sköld delar med sig av sina bästa träningsknep från nya boken, "Rörlighetsträning för ett smidigare liv". Och ergonom Charlotte Wåhlin, som även driver arbets- och miljömedicinbloggen, inspirerar oss att ta mer möten på gående fot.

Dessutom: Veckans testare, Anna Jonasson, gymnasieelev, 17 år i Västervik, som suttit framför datorn hela dagarna testar att sätta timern för att ta 5 minuters träningspaus varje timme. Veckans tips: 100-åringarnas morgongympa.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.

   

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Acast. Innehållet i podden är skapat av Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.