I veckans avsnitt ringer vi upp klimatpsykologen Frida Hylander som bland annat skrivit den omtalade debattartikeln ”Sellpysamhället gör oss till falska miljöhjältar”.

Frida Hylander menar att det är lätt att känna sig duktig när man klickar hem begagnade kläder från en secondhand-sajt och att någonting är skevt när både andrahandsmarknaden och nyproduktionen av kläder ökar. 

Anna berättar även om den inspirerande mässan D-Congress som hon nyligen besökte i Göteborg och Emelie delar med sig av kuriosa från Antikmässan och deras Hermés-utställning. 

Plus, tips om hur du med enkla knep kan fynda exklusiva scarfs och sjalar på loppis och i secondhandbutiker!

Det och mycket mer i veckans avsnitt av Modetipset Secondhand!

Kom ihåg att följa #secondhandutmaningen23 och Secondhand Mission på Instagram och få chansen att vinna en all-inclusive lyxig secondhandweekend tillsammans med oss i Stockholm.

Frida Hylanders debattartikel: https://www.gp.se/kultur/kultur/sellpysamh%C3%A4llet-g%C3%B6r-oss-till-falska-milj%C3%B6hj%C3%A4ltar-1.93432491

Vestiaire Collective: https://www.vestiairecollective.com/journal/community-edit-fanny-moizant/

Fanny Moizant: https://www.instagram.com/fannymoizant/

Besök vår hemsida www.modetipset.se – en plattform och samlingssida för Modetipset Secondhands community! Här finner du allt från podcastavsnitt till sömnad, re-makes, lagningar och andra tips och trix! Har du frågor och funderingar eller något speciellt ämne du vill att vi tar upp i podden? Fyll i kontaktformuläret på www.modetipset.se

Instagram @modetipset.se

Anna Blom @msannablom

Emelie Norberg @emeliienorberg

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Anna Blom, Nina Campioni, Jessica Lasses. Innehållet i podden är skapat av Anna Blom, Nina Campioni, Jessica Lasses och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.