Yrselexperten Daniel Petersson är tillbaka! I detta avsnitt fokuserar vi på yrseldiagnosen Persisterande Postural Perceptuell Yrsel (PPPY/3PY). Det är en långvarig yrsel som är vanligare än du (kanske) tror och som ger mycket lidande. Men, vi kan hjälpa dessa patienter!

Det finns tydliga diagnoskriterier för att ställa diagnosen PPPY. Vi går igenom dem steg för steg. Daniel berättar om hur denna typ av yrsel kan te sig, svårigheter, behandling och prognos. Detta är ett avsnitt du inte får missa! Dela gärna med kollegor och bekanta.

Gå med i Daniels grupp på Facebook: https://www.facebook.com/groups/2511819889066689

Daniels yrselkurser: https://www.rehabkurser.se/

Kliniska riktlinjer för fysioterapi vid yrsel: https://www.fysioterapeuterna.se/globalassets/professionsutveckling/kliniska-riktlinjer/dokument/kliniska-riktlinjer-for-fysioterapi-vid-yrsel.pdf

Popkirov et al, 2017. Persistent postural-perceptual dizziness (PPPD): a common, characteristic and treatable cause of chronic dizziness.

Poddvärdar:

Peter Lindberg, leg. fysioterapeut

Daniel Pantelic, leg. kiropraktor

https://fysiosnack.wordpress.com

Följ oss gärna på Instagram: https://www.instagram.com/fysiosnack/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Rehabsnack. Innehållet i podden är skapat av Rehabsnack och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.