Biografipodden
Biografipodden

Biografipodden

10 års tid har Martin Svensson & Leif Eriksson skrivit självbiografier åt en lång rad utländska och svenska personligheter, allt från Perez Hilton, Matt Sorum från Guns N´Roses och Samantha Fox, till Alexander ”The Mauler” Gustafsson, Joakim Lundell och Charlotte Perrelli. Sedan ett par år tillbaka har författarparet också ett etablerat team av medförfattare, referatskrivare och redaktörer på projektbasis. En i teamet är producenten, programledaren och författaren Henrik Johnsson, som skrivit manus till en lång rad ”Sommar i P1” och som i höst är aktuell med Mona Sahlins Memoar ”Makt – Lös”.

I podden får vi veta hur det egentligen går till när en självbiografi skrivs. Och vad som hände på skrivresan till Mexiko med Johannes Brost. Hur det var att tillbringa tio sömnlösa nätter med

systrarna Graaf i Thailand, eller två månader i öknen med Guns N´ Roses- trummisen, Matt Sorum.

Varför Alex "The Maulers" mamma påverkades så mycket av hans självbiografi och vad Martin och Leif gjorde hemma hos Samantha Fox hela dagarna.

I varje avsnitt pratar Martin, Leif och Henrik om en bok de skrivit. Men vi får också höra huvudpersonernas egna ord när producenten Jeannette ringer upp och frågar om deras syn på samarbetet.

På instagram kommer det också att finnas unika privata bilder, videos, texter och material från arbetet med biografierna!

Podcasten produceras av produktionsbolaget Poddagency.

Antal avsnitt: 3

Senaste avsnittet:

En podcast av: TSW, Poddagency

Webb:

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör TSW, Poddagency. Innehållet i podden är skapat av TSW, Poddagency och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.