Bögbibblan Podcast

Bögbibblan Podcast

Dela

En svartvit serieroman om queera tidsresor i Helsingfors. En åttatimmarspjäs om kärlek och död på Dramaten. Fyrtiosex röster som berättar om den stora branden 1875. En queer syntopera om en tysk ko...

Visa mer

En svartvit serieroman om queera tidsresor i Helsingfors. En åttatimmarspjäs om kärlek och död på Dramaten. Fyrtiosex röster som berättar om den stora branden 1875. En queer syntopera om en tysk kontratenor som trollband New York. Maskiner som gör röster till egna instrument. Queer sågverksfantasy från Norrlandskusten. Det queera berättandet i tjugotalets början tar sig många olika uttryck.

Bögbibblan Podcast är en podd om queer litteratur. I säsong 3 står samtalet i fokus när vi närmar oss upphovspersonerna bakom den queera musik, litteratur och scenkonst som skildrar queera erfarenheter idag. Bögbibblan har lämnat poddstudion och sökt upp sexton queera författare, översättare, musiker och scenkonstnärer från Amsterdam till Sundsvall, från Hägersten till Helsingfors.

Du hittar Bögbibblan på bogbibblan.se och under namnet Bögbibblan på Spotify, Instagram och Facebook.

Välkommen till Bögbibblan Podcast – Din skeva bokhylla!

Programledare och producenter: Milla Leskinen och Makz Bjuggfält.

Klippning och grafisk formgivning: Makz Bjuggfält.

Musik: Anna Hed.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Bögbibblan. Innehållet i podden är skapat av Bögbibblan och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.