Översvämningar, klimatplaner, skogsbränder, IPCC-rapporter, nytt modemagasin med klimataktivist på omslaget, betonghärvor och reaktioner i sociala medier. Det har varit en händelserik sommar, helt klart.

I detta bonusavsnitt – som också blir startskottet för säsong 3 av Plan B-podden – sammanfattar vi sommaren 2021 utifrån en klimatsynpunkt, så att vi vet var vi står inför ett år som kommer att bli oerhört viktigt. Räcker EUs nya klimatplan? Hur ska Sverige kunna fortsätta att bygga om flödet av betong stryps? Pandemin börjar förhoppningsvis gå mot sitt slut, men hur ska vi undvika att vi alla återgår till att leva la vida loca?

I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?

I bonusavsnittet "Vad händer egentligen sommaren 2021?" gör vi ett nyhetssvep för att veta var vi står inför framtiden.

PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo

KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.

MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör emma sundh. Innehållet i podden är skapat av emma sundh och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.