Vad har kvinnor och jämställdhet med klimatet att göra? Allt. 

Kvinnor oroar sig mest för klimatet, släpper ut minst, men drabbas först. Och värst

Maria Soxbo och Emma Sundh nördar ner i frågan, tar hjälp av Martin Hultman som är docent i teknik-, vetenskaps- och miljöstudier vid Chalmers Universitet, och sitter inne på många svar kring varför världen ser ut som den gör. 

I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?

Avsnitt #6: Banbrytande bönor är uppdelat i två delar, av den enkla anspelningen att det fanns så mycket att säga på ämnet. 

Vi snackar Terminator-snubbar, influencers makt och ansvar, poserings-feminism och det faktum att vi skulle vara en bra bit mot lösningen av klimatkrisen om män bara gjorde som kvinnor ... Vi siar om framtiden och tar också upp influencers makt och ansvar. 

PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo

KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.

SAMARBETSPARTNER Diakonia, som jobbar med att göra skillnad för kvinnor världen om. Just nu har Diakonia en cykelkampanj – Trotsa cykelansiktet* – som handlar om flickors rörelsefrihet. Diakonia har startat cykelskolor, eftersom cykeln är den snabbaste vägen till jämställdhet! Vill du stödja deras arbete – skänk en slant via Diakonia.se

MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör emma sundh. Innehållet i podden är skapat av emma sundh och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.