Hur jobbar dina pengar? Gör kulorna hållbarhets-gott, främjar en vettig framtid? Eller belastar de klimatet, investeras i allt från klusterbomber, kemiska vapen till fossila bränslen – utan att du vet om det? I detta avsnittet av Plan B-podden så snackar Emma Sundh och Maria Soxbo pengar, eller ja, börs, bank och besparingar.

Vilka banker rankas högst gällande hållbarhet, hur kan en påverka med pengar och så var det ju det här med pensionspengarna. Gah! Hur ska en göra ett hållbart val?

I Plan B-podden vill vi utforska hur livet 2.0 kan bli. Det göttiga livet efter omställningen, som håller sig inom planetens gränser och där normer och status bygger på helt andra värden än pengar, flashiga prylar och flotta yrkestitlar. Om vi fabriksåterställer världen och börjar om, vad ska vi då satsa på för att plan B-livet inte bara ska bli hållbart utan till och med bättre än det fossilstinkande plan A-livet?

I #4: Börs, bank & besparingar pratar vi om vad vi lägger pengar på, vilka normer vi drivs av och hur ett rättvis värld skulle kunna se ut. Hur kan det vara möjligt att en klick tjänar biljoner på en pandemi, medan 115 miljoner människor rasar ner i fattigdom och riskerar svält? Dessutom tar vi ett snack med Jakob König på Fair Finance Guide som guidar till hållbarare pengar.

PODDARE Emma Sundh & Maria Soxbo

KONTAKT Mail, Facebook & Instagram.

SAMARBETSPARTNER Ekobanken, som är en medlemsbank som toppar Fair Finance Guide lista över svenska banker. Rankningen visar hur höga krav bankerna ställer på hållbarhet enligt sina riktlinjer, och följer också upp om riktlinjerna följs. Heja Ekobanken!

MUSIK Elias Åkesson (från Elias & the Wizzkids)

Get bonus content on Patreon

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör emma sundh. Innehållet i podden är skapat av emma sundh och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.