Till våren tar Karna Andersson över utbildningsledarrollen för vår grundläggande psykoterapiutbildning med psykodynamisk inriktning. Vad passar inte bättre då än att vi får lära känna henne lite bättre?! Karna är leg. psykolog, leg. psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi och auktoriserad handledare. Hon har arbetat som psykolog inom slutenvården vid SIS, i skola och förskola samt inom primärvården som primärvårdspsykolog. Hon är nu verksam som psykoterapeut och handledare. Hon har tidigare utbildat i utvecklingspsykologi på vår utbildningen och tar i januari över som utbildningsledare efter Paul Benér som lett utbildningen sedan uppstarten 2002.

Avsnittet bjuder på en presentation av Karna och hennes tankar om utbildningen, om psykodynamisk psykoterapi. Hur fungerar det med psykodynamisk terapi och när används det? Vad kännetecknar det psykodynamiska perspektivet och vad skiljer terapiformen från andra typer av psykoterapi. Samtalet leds i vanlig ordning av Alice Eriksson, kommunikatör på Sverigehälsan.

Vi diskuterar ämnet utifrån frågorna:

  • Vad kännetecknar den psykodynamiska terapin och vad särskiljer den från andra terapiformer?
  • Vilka psykiska besvär och diagnoser behandlas med PDT?
  • Hur går psykodynamisk terapi till? Har det förändrats över tid?
  • Är de olika benämningarna viktiga när man väl möter en klient eller vanligt att man blandar typ KBT, PDT, DBT, ACT?
  • Hur ser framtiden/utvecklingen ut för psykodynamisk terapi, tror du?
  • Måste man arbeta som psykoterapeut efter Sverigehälsans utbildning eller finns det andra användningsområden för de psykodynamiska metoderna/förhållningssättet?

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sverigehälsan. Innehållet i podden är skapat av Sverigehälsan och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.