I den här podden pratar Malin och Daniel Collin om hur de synapser vi har påverkar våra liv.

 

Ända fram till millennieskiftet trodde vetenskapen att synapserna slutade utvecklas vid 12 års ålder. Men nu vet vi att synapser utvecklas genom hela livet och att de är träningsbara.

1 miljon nya synapser i sekunden bildas och bara det är ju en svindlande siffra. Fascinerande forskning som ger stora möjligheter till utveckling.

 

Men du behöver fortsätta träna hjärnan med rörelse och utvecklas för att dessa ska fortsätta öka.

 

Lifekinetik är en tysk metod som skapades 2004 av Horst Lutz. Upplevda effekter för de som tränar är stressresistens, bättre minne, balans och koordination.

 

Metoden funkar lika bra med äldre, företag som i sporten. Daniel Collin har arbetat med detta i två år och brinner för att få ut metoden. Den här metoden når alla, oavsett träningsnivå.

Metoden använder rörelse som grund och delar in hjärnan i 8 olika delar och lägger därefter på olika rörelser med kognitiva övningar och perception.

 

Alltså - en kombination av rörelse, tanke och uppfattningsövningar i en välkänt tyskt modell.

 

Modellen används idag i Tyskland i Bundesligan och är väl känd i fotbolls- och sportvärlden.

Finessen med metoden är att du ska misslyckas och därför ständigt utvecklas genom att få fler och fler utmaningar och därmed skapa nya synapser och dopaminpåslag.

Det här är ett enkelt och roligt sätt att träna sin prestationsförmåga.

 

Vill du veta mer om Lifekinetik så kom på vårt sportevent där Daniel berättar mer om metoden och du får förmånen att prova att träna tekniken.

 

Länk till beställning

https://www.unestaleducation.se/webshop/#!/Sportevent-Inspirationsdag-3-12-2021/p/161103349/category=34047796

 

Nytt avsnitt varje vecka!

Vill du nå oss [email protected]

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Mental träning by Unestål. Innehållet i podden är skapat av Mental träning by Unestål och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.