Maria Granbergs praktik Betea är en av de som hjälper människor genom psykoterapi. Hennes metoder är många, som kombineras på bästa sätt beroende på hur du är som individ och ditt behov. Hon arbetar med anknytningsteorin, men lite annorlunda än så som vi har fått höra om tidigare i podden. Hennes dynamiska mognadsmetods-modell baserar sig på den utvecklade anknytningsteori som den amerikanska psykologen Patricia McKinsey Crittendens har utarbetat. Enkelt uttryckt så kvarstår anknytningstyperna "trygg och otrygg; ambivalent och undvikande", men där varje individ också kategoriseras med sammanlagt 21 strategier till hjälp. 

Vi försöker förklara så lätt det går i detta avsnitt och Maria berättar också varför Patricia hävdar att den otrygga, desorganiserade aknknytningen inte finns. 

Detta är en "fristående fortsättning" på min serie om anknytningsteorin och främst till er som inte helt känner igen er i den information och litteratur som idag finns om den otrygga, desorganiserade anknytnigen.

För att läsa mer om Maria eller kontakta henne för att få ditt skräddarsydda terapiprogram gå till www.betea.se 

För att läsa med om Patricia Crittenden - googla ;)

Tack till Maria Granberg, Clarion Hotel Sign och DIG som lyssnar. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Helenah Persélius. Innehållet i podden är skapat av Helenah Persélius och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.