Det finns ett konto på Instagram som heter "Kärlekspsykologerna”. Det drivs av Helga Johnsson Wennerdal & Clara Zelleroth som båda är Legitimerad psykologer. I dag träffar jag Helga för att prata om relationer och inte minst om deras app Birdsrelations som de har utvecklat.

Helga och Clara har jobbat tillsammans i många år och har bland annat skrivit en bok som heter “Må bra som förälder - Psykologernas strategier för småbarnsåren”. Men de insåg att något mer kan göras. Att vi använder appar till det mesta i våra liv är ju ingen nyhet, men det finns vissa områden som inte riktigt “hängt med”. Så de utvecklade helt enkelt en app som hjälper dig i din kärleks relation.

I appen Birds kan du individuellt svara på frågor om hur du tycker att du har det i er relation. Det finns frågor och områden som du delar med din partner och massvis med tips och hjälpmedel.

Du kan prova allt innehåll i appen gratis i 7 daga, därefter kostar det. Men skulle du mot förmodan inte vilja betala så finns det också en hel del du kan göra gratis i appen. Den inledande Relationstemperaturen där man får besvara frågor om hur relationen fungerar idag, och får en personlig relationstemperatur som visar resultatet. Det finns även ett antal gratis övningar och några gratis artiklar/poddcasts. Men för att koppla ihop sig med partner och dela svar behöver man ha ett premiumkonto.

Detta är ett kompliment och inte ett alternativ till att gå i samtal. Men Helga rekommenderar att man ändå kolla i och använda appen innan man söker sig till samtal. För man kan få en bättre och större förståelse av både sig själv, sin partner och sin relation genom den.

Följ dem gärna på Instagram - "Kärlekspsykologerna", där lägger de även ut många bra tips, tankar och hjälpsamma inlägg. Och ladda ner appen! 😀

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Emma. Innehållet i podden är skapat av Emma och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.