Mathias blir snabbkränkt, Jeroen får en hastig "Private shopper"-uppdatering och vi svarar på frågan om varför fat fylls på 63,5 procent alkohol. Dessutom: vad i hela friden är chokladmalt? Därefter allt du behöver veta om tungvrickande destilleriet Nc'nean. Och Family fresh.
Reazin, George H., ”Chemical mechanisms of whiskey maturation”, American Journal of Enology and Viticulture 32 (1981), s. 282–289.
Roger Melander tar upp det här med hur fatfyllningsstyrkan påverkas vad som utvinns ur eken i detta digra och mycket intressanta utbildningsmaterial han skrev för Advanced Masterclass: Toasting levels:
The Liquid Antiquarian om 1823 års Excise Act, ett heeeeeeeelt fantastiskt samtal där de tyvärr inte tar upp just detta med fyllandet av fat på 11 over proof:
Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Jeroen Wolfers, Mathias Elovsson, David Tjeder. Innehållet i podden är skapat av Jeroen Wolfers, Mathias Elovsson, David Tjeder och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.