Fyra gånger så många människor i världen dör av övervikt som av svält. Ja, det är faktiskt sant: En miljon människor dör årligen av svält, medan fyra miljoner dör av övervikt. Hur hänger dessa problem ihop? Lyssna på Global Podd.

Vad är vi värda att njuta av – och vilket pris är vi beredda att betala för vår njutning? 800 miljoner människor i världen får inte tillräckligt med mat, samtidigt som 2,6 miljarder människor är överviktiga. Hur ska vi hantera dessa båda problem – hänger de ihop – och vilka är det egentligen som dör av övervikt (sannolikt inte i de du tror).

Kanske lyssnar du på detta en aning däst och lite ångestfylld efter för mycket julmat (och dricka...). Men allt är inte kört. Tvärtom - det går att göra mycket för att världen ska äta bättre utan att vi för den sakens skulle behöver deppa ihop.

Om matpsykologi, kalorikonsumtion och vad vi egentligen menar med rikedom handlar avsnitt 133 av Global Podd.

Du möter:

  • Anders Nordström, tidigare hälsoambassadör på UD, idag global mataktivist.
  • Roberto Rufo Gonzalez, grundare av plattformen Consupedia som hjälper konsumenter och livsmedelsbranschen att fatta hållbara beslut kring vad vi äter.

Programledare: David Isaksson.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Global Bar. Innehållet i podden är skapat av Global Bar och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.