– Sverige är ett av de länder som gör absolut sämst bevakning av kriget i Gaza. Det säger Expressens krigskorrespondent Magda Gad i Global Podd.

Värderas israeliska och palestinska offer olika? Varför rapporterar vi inte mer om mänskliga rättigheter och varför intervjuas Israelisk militär som vore de oberoende experter?

– I Sverige är frågan starkt polariserad och människor är så snabba på att ensidigt dela material. Därför är det svårare att förstå vad som är sant och jämfört med andra krig, menar Martin Nihlgård som är generalsekreterare på organisationen IM som bedriver biståndsprojekt i Palestina.

Ett 80-tal journalister har dödats i Gaza som därmed blivit världens farligaste plats för en journalist. Men medan svenska medier skickat skyddsutrustning till journalister i Ukraina är stödet minimalt för kollegorna i Gaza.

Vad beror det på? Är det skillnad på journalist och journalist? På död och död?

I avsnitt 134 granskar vi journalisterna – de vars jobb det är att granska makten. Lever de upp till våra förväntningar? Och vad kan vi göra för få en bättre rapportering?

Lyssna på:

  • Magda Gad, Krigskorrespondent på Expressen som bevakat ett stort antal krig och konflikter.
  • Martin Nihlgård, generalsekreterare på organisationen IM Individuell Människohjälp som bedriver biståndsverksamhet i Palestina.

Samtalsledare: David Isaksson, Chefredaktör Global Bar Magazine.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Global Bar. Innehållet i podden är skapat av Global Bar och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.