P3 ID
Meghan Markle – Hertiginnan av ingenting
Avsnitt

Meghan Markle – Hertiginnan av ingenting

Historien om hur en amerikansk skådespelerska först fick sin prins och sen fick nog.

I januari 2020 går hertigparet av Sussex, Prins Harry och hans fru Meghan, ut med ett utspel på instagram. De skriver att de vill lämna sina uppdrag som kungliga. Fokus riktas direkt mot hertiginnan, född Meghan Markle i Kalifornien.

Meghan Markle har varit en favorit för tabloiderna att spekulera om från dag ett. Hon anses av somliga vara för amerikansk och för känslostyrd. Hon passar inte in i den kungliga mallen, trots att det brittiska kungahuset har haft sin beskärda del av skandaler. Hon har också en högljudd familj som inte drar sig för att tala ut i media.

P3 ID reder ut vem Meghan Markle egentligen är. Ett offer för Storbritanniens tabloidkultur eller modig röst under ett pågående kulturkrig?

Programledare & avsnittsförfattare: Vendela Lundberg  Reporter: Mathilda Von Essen Producent: Axel Winqvist  Exekutiv Producent: Ulla Svensson Tekniker: Fredrik Nilsson Programmet är en produktion från produktionsbolaget OLGA

Ljudklippen i dokumentären är hämtade från: BBC, ABC News, CNN, Nine Network, Yahoo Lifestyle, ITV och Nickelodeon.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Sveriges Radio. Innehållet i podden är skapat av Sveriges Radio och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.