I dagens avsnitt samtalar Magnus med två »powerkvinnor« som på olika sätt vigt sina liv till de utsattas hjälp och försvar.

Ruth Nordström är 45 år, advokat och grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå specialiserad på mänskliga rättigheter, asyl- och migrationsrätt och privatjuridik. Hon har startat en advokatjour för att hjälpa hemlösa, papperslösa och andra socialt utsatta människor som fallit igenom det svenska samhällets skyddsnät. Aktuell med boken: “Till de utsattas försvar – om min match i åsiktskorridoren” (Libris)

Elise Lindqvist är 85 år, Hon kallas för Ängeln på Malmskillnadsgatan, Under drygt 25 år har hon varit ett ljus i de mörkaste kvarteren i Stockholm. SVT har gjort en dokumentär om hennes livsöde. Hon har bland mycket annat sommarpratat i P1 och suttit som gäst hos Skavlan. Men varje fredagsnatt finns hon där hon har sin uppgift - bland utsatta tjejer och killar på Malmskillnadsgatan. Aktuell med att förra veckan mottagit Hans Majestät Konungens medalj i 5:e storleken för förtjänstfulla sociala insatser

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Magnus Persson . Innehållet i podden är skapat av Magnus Persson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.