I detta avsnitt samtalar Magnus och Johan med Gustaf Henriksson om »helkyrklighet«. Gustaf har varit pastor och föreståndare i Pingst, Västkustkyrkan i Strömstad. Han är en duktig teolog som även är engagerad i Langham Sverige. Langham är namnet på ett arbete som växt fram utifrån John Stotts arbete i England och världen över. Som pastor, författare och missionär drevs John Stott av att förkunna Guds ord och att utrusta andra med samma uppgift och kallelse. De arbetar för att se en rörelse av förkunnare som är hängivna och skickliga i att lägga ut bibelordet.

Nu har Gustaf lämnat sin tjänst som föreståndare för att arbeta med en ekumenisk bibelskola i Uddevalla med en helkyrklig vision. Gustaf säger: »Bortom ”tribalism” och varumärkesbyggen finns det ett Gudsfolk, en allmännelig kyrka som vill ge och gestalta Kristus i staden och världen«. Ett spännande samtal om olika kyrkosamfund och deras respektive tänkande, teologi och traditioner.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Magnus Persson . Innehållet i podden är skapat av Magnus Persson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.