Avsnitt 17 – Rosenius, syndens dagliga plåga och lite Mia Skäringer
Avsnitt

Avsnitt 17 – Rosenius, syndens dagliga plåga och lite Mia Skäringer

Re:formera-podden hälsar Daniel Ringdahl, missionsledare för ELM, varmt välkommen tillbaka som gäst i dagens avsnitt som handlar om Rosenius. Carl Olof Rosenius är en uppskattad frontfigur för många, inte minst av både EFS och ELM. Han levde och verkade på 1800-talet men både Magnus, Johan och Daniel tycker att hans undervisning fortfarande talar starkt till samtidens människor. De samtalar också om att en god predikan alltid måste innefatta Jesus och evangeliet och att Jesus faktiskt vill vara med i livets alla aspekter, inte bara på söndagar i kyrkan.

Prästen och inspiratören Magnus Persson talar tillsammans med chefredaktören och tillika kommunikationschefen Johan Ericson varje vecka om nya spännande ämnen gällande helkyrklighet. Läs gärna mer om Re:foremera här: https://reformera.net.

Köp Rosenius bok ”Syndens dagliga plåga här”: https://www.bvforlag.se/bocker/kristen-tro-o-vagledning/syndafallet/syndens-dagliga-plaga-bok-2.html, eller husandakterna för ett år här: https://www.bvforlag.se/bocker/andakt-bon/andakt/husandakt-rosenius-dagbetraktelser.html.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Magnus Persson . Innehållet i podden är skapat av Magnus Persson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.