EFS uppkom på 1800-talet när en folkväckelse spred sig i Sverige. Många frikyrkor bildades, men EFS ville vara en rörelse inom Svenska kyrkan. Hur går det ihop idag? Kan väckelse vara en del av kyrkan men inte under kyrkan? Och vad är egentligen en samarbetskyrka?

Detta och mycket mer pratar inspiratören och prästen Magnus Persson och hans ständiga vapendragare Johan Ericson, kommunikationschef på EFS tillika chefredaktör på Budbäraren samtalar om i dagens avsnitt av Re:formera-podden. Med sig har de Sara Nilsson Edström som är församlingsherde i Gamla Uppsala församling, där även Lötenkyrkan ingår som är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan. Hon kommer från ett ekumeniskt hem med en pappa som var baptist och mamma som var pingstvän. Sara är en sann förespråkare av helkyrklighet och har många intressanta infallsvinklar i ämnet.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Magnus Persson . Innehållet i podden är skapat av Magnus Persson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.