Dagens avsnitt är andra och avslutande delen om fallet Catrine da Costa. Gäst är på nytt journalisten och författaren Per Lindeberg som i boken ”Döden är en man” visar att fallet är en av vår tids värsta rättsskandaler. I förra avsnittet beskrev vi hur det gick till när kvarlevorna av Catrine da Costa, en ung prostituerad kvinna, hittades i två svarta sopsäckar i ett buskage vid Karlbergs slott i Stockholm, och hur de två läkarna Teet Härm och Thomas Allgén kom att misstänkas för mordet. I dagens avsnitt diskuterar vi de dramatiska rättegångar som ägde rum när åtal väcktes mot läkarna, det skoningslösa drev de utsattes för och efterspelet som följde på utgivningen av Per Lindebergs omstridda bok. 

Per Lindebergs bok: https://www.adlibris.com/se/sok?q=d%C3%B6den+%C3%A4r+en+man

Bli medlem på Patreon: https://www.patreon.com/bildningskomplexet och få exklusiva avsnitt samt övriga avsnitt reklamfritt före alla andra, eller stötta podden på SWISH på 0709262541

Instagram: https://www.instagram.com/bildningskomplexet/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Bildningskomplexet

E-post: benjaminelfors@gmail.com

Musikproduktion: Ivar Edding

Omslag: Emma Westin/Matthew Sundin

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Benjamin Elfors. Innehållet i podden är skapat av Benjamin Elfors och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.