Sveriges Finaste Adress

Sveriges Finaste Adress

Dela

Med utgångspunkt i den humoristiska deckaren "Sveriges Finaste Adress" av Cyril Hellman och Geir Stakset träffar vi gäster och snackar kring intressanta teman i boken. Det blir som boken: roligt, rapp...

Visa mer

Med utgångspunkt i den humoristiska deckaren "Sveriges Finaste Adress" av Cyril Hellman och Geir Stakset träffar vi gäster och snackar kring intressanta teman i boken. Det blir som boken: roligt, rappt och spännande. Podden leds av artisten Mange Schmidt, som också läst in ljudboken.På Östermalm i Stockholm ligger bostadsrättsföreningen Dovhjorten med två adresser på Fingatan och Fulgatan. Här bor bland annat adelsfamiljerna Stierne och von Essen vars makor och makar konkurrerar inbördes med varandra om precis allting. Här finns också den auktoritäre gangsterbossen Roland Spjuth med sin fru Anita och sin homosexulla, hetlevrade och levnadsglade lillebror Lars-Åke. Där lever de åldrande pensionärsparet Edvin och Eva som motsätter sig alla former av förändring i huset.Där bor också bästsäljarförfattaren Elise Läckerros med sin man Andreas känd från TV som ”Grinige Byggaren”. När ett mord sker i fastigheten en vinterdag så tar mordutredaren Agneta Larsson sig an fallet. I förhören med bostadsrättsinnehavarna träder en dråplig historia fram, full av humor men också en samhällsskildring av en värld alla känner till men få känner.

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Mange Schmidt. Innehållet i podden är skapat av Mange Schmidt och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.