Avsnitt 50 av Gigwatchpodden är här! Vi firade genom att spela in live på Kafé 44 i Stockholm. Det här monsteravsnittet med 3 inslag och 4 gäster är resultatet.

I första inslaget pratar Linnea och Anton från Gigwatch med Pelle Sunvisson från Solidariska Byggare och John van Dinther från Taxiunionen – två av de snabbast växande initiativen i Stockholms arbetarrörelse. Vi pratar organisering av migrantarbetare och facklig kamp på den nya arbetsmarknaden.

I kvällens andra inslag pratar Jacob och Linnea från Gigwatch med ekonomihistorikern Rasmus Fleischer om varför internet suger. Vi tar avstamp i Cory Doctorows text Tiktok's Enshittification och pratar om varför din facebook-feed plötsligt fyllts med innehåll av typen "mongolisk bonde wokar grus".

Under den sista punkten pratar Felix, Astrid och Mina från Gigwatch med Rojin Pertow, chefredaktör för Galago och punksångare, om AI och konsten. Hotas musiken av de nya AI-tjänsterna?

Tack till alla poddgäster och funktionärer som hjälpte oss att göra livepodden, festen och avsnittet möjligt!

Tider:

[00:09:25] Inslag 1, med John van Dinther och Pelle Sunvisson

[01:00:26] Inslag 2, med Rasmus Fleischer

[01:31:40] Inslag 3, med Rojin Pertow

Tidigare avsnitt med gästerna:

Rasmus Fleischer: After work-DJ för hundra år sen (augusti 2022)

Pelle Sunvisson: Hemsnickrad moral (mars 2022)

Taxiunionen (Omid Sakhdari): Utelåst av Uber (december 2022)

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör GigWatch. Innehållet i podden är skapat av GigWatch och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.