Nadja Bournonville, född 1983 i Vimmerby, Småland, bor och verkar i Berlin sedan 2011. Bournonville är en av tre vinnare av Svenska Fotobokpriset 2021 med sin bok A worm crossed the street. I boken utforskar hon vår biologiska mångfald och vad som händer med djuren och kunskapen om dem när vår värld förändras. Boken utspelar sig på Naturhistoriska Museet i Wien där hon under en månads tid gick mellan källare och vind, öppnade skåp och lådor och sökte i gamla arkiv för att med sin kamera möta de djur som bevarats på museet i århundraden. Boken finns att ta del av i utställningen På besök: Svenska Fotobokspriset 2021 som visas i museets gallerigång 23 september–31 oktober.

Bournonville arbetar huvudsakligen med fotografi, men även med teckning, film och ljud i serier som sträcker sig över flera år och resulterar i utställningar och böcker. Projekten letar sig fram från familjehistorier, via litteratur, medicin och psykologi, över arkiv, in i museum och ut i omgivningen där bilder iscensätts, omvandlas och lirkas in ett frågeställande narrativ.

Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med spännande gäster med olika yrkesbakgrund. Samtalet leds av Paola Pellettieri.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skissernas Museum. Innehållet i podden är skapat av Skissernas Museum och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.