Brown Bag Lunches är Skissernas Museums samtalsserie där vi fördjupar oss i den kreativa processen tillsammans med gäster med olika yrkesbakgrund.

Maja Daniels fotograferande är sprunget ur ett engagemang för samtiden och intresset av hur bilden påverkar oss som individer och samhället i stort. Hennes samhällsengagerade berättande syns genomgående i hennes verk, vare sig det handlar om filmskapande eller fotografi, där gränsdragningen mellan det dokumentära och fiktion är hårfin.

I mars mottog Maja Daniels det prestigefulla Svenska Fotobokspriset 2020 för sin fotobok Elf Dalia (Mack Books) och sin personliga tolkning av Älvdalens annorlunda, högst levande, kulturarv och språk. Med sina egna fotografier, ofta trolska och diffusa, i kombination med bilder tagna 100 år tidigare av älvdalsprofilen Tenn Lars Persson, har Daniels skapat en dialog som synliggör det levande språket älvdalska. Hennes bok och de övriga tävlingsbidragen finns att se i en utställning i gallerigången som öppnar denna dag (6 oktober).

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skissernas Museum. Innehållet i podden är skapat av Skissernas Museum och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.