Henrik Bromander är författare, serietecknare och dramatiker, född 1982 och verksam i Malmö. 2005 debuterade han med Hur vi ser på varandra. Sedan dess har han släppt ytterligare fem serieböcker bland annat Smålands mörker (2012) som söker svaret på varför fascismen kan vara så farligt förförisk.
Under senare år har han uppmärksammats för sina smärtsamma och träffsäkra samtidsskildringar. Romanen Bara en kram (2018) avslutade en kritikerrosad trilogi om maskulinitet i vår tid, Shahid/Skärvor (2019) är ett epos om utanförskap, gränslöshet och radikala livsvalm, och hans fjärde roman Högspänning (2019) om läraren Lotta som anser sig drabbad av elöverkänslighet. En berättelse om en stigmatiserad människa i fritt fall i vår moderna välfärdsstat.
Henrik Bromander är också en del av arbetskollektivet Public Plot som utforskar olika sätt att berätta. De ligger bakom en rad uppmärksammade föreställningar som Kropp och straff, Blue Dreams, Våld & pedagogik och Smålands Mörker.

Brown Bag Lunches är samtalsserien där Skissernas Museum varannan vecka bjuder in gäster med olika yrkesbakgrunder och diskuterar kreativa processer! Samtalet leds av Paola Pellettieri. Skissernas Museum är tillfälligt stängt så detta samtal spelas in utan publik. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skissernas Museum. Innehållet i podden är skapat av Skissernas Museum och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.