Skolprat
Avsnitt

Skolprat med Petri Partanen: Om varför elever behöver utveckla förmågor

Dela

Hur påverkas elevers kunskapsutveckling av förmågor? Det och mycket annat diskuteras i det senaste avsnittet av podden Skolprat.

I årets första avsnitt av Skolprat träffar Petter Enlund och Karin Rådberg Petri Partanen som är Fil. dr. i psykologi, legitimerad psykolog och specialist i pedagogisk psykologi.

I avsnittet går de bland annat in på varför elever behöver utveckla förmågor och hur elevers kunskapsutveckling påverkas av förmågor.

Petri är verksam som forskare med bas på Mittuniversitetet där han bland annat forskar om metakognition, självregleringsförmåga och hur dessa underliggande förmågor spelar roll för lärandet.

Dessutom arbetar han för Skolutvecklarna som konsult och utbildar i bland annat handlednings- och samtalsmetodik för specialpedagoger och speciallärare.

Petri Partanen har gett ut flera böcker: "Från Vygotskij till lärande samtal", "Att utveckla elevhälsa" och den senaste boken "Att utveckla förmågor på vetenskaplig grund i skolan".

Han är även en av fem forskare som ingår i Kunskapsskolans vetenskapliga råd.

Trevlig lyssning!

Skolprat finns på Spotify och Podcaster!

Tveka inte att höra av dig till oss med era funderingar och synpunkter: [email protected]

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Skolprat. Innehållet i podden är skapat av Skolprat och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.