I det här avsnittet medverkar Lena Mellin, fristående kolumnist på Aftonbladet. Hon har tidigare även varit 45 år på samma tidning. Som du hör i avsnittet vill hon egentligen inte kalla sig samhällsdebattör, utan enbart journalist. Men eftersom hon för fram sina åsikter i kolumnerna hon skriver i Aftonbladet, som är Sveriges största tidning, och därmed blir en opinionsbildare tycker Trygghetspodden ändå att hon kvalificerar sig för medverkan i den här miniserien.

Hör om hur hon ser på samhällsutvecklingen. Vad hon anser är orsaken till den grova brottslighetens framväxt. Liksom varför politikerna inte har gjort något åt den, trots att de har sett det komma.

I avsnittet nämns en artikel om hur svenskar flyttar ut från bostadsområden. Då sägs att den är från tidningen Vår Bostad. Rätt är att artikeln är från tidningen Hem och Hyra. Den finns att läsa här: https://www.hemhyra.se/nyheter/svenskfodda-flyttar-nar-utomeuropeer-blir-fler/

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Trygghetspodden, Anders Königsson. Innehållet i podden är skapat av Trygghetspodden, Anders Königsson och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.