SÄSONGSSTART: Janet Müller var en 21-årig tysk student som valde att ge sig ut på ett äventyr och flytta till England år 2012 för att studera vid Brighton University. Men under våren 2015, precis innan hennes efterlängtade examen började Janets beteende förändras och hon blev till slut inlagd på en psykiatrisk avdelning på sjukhuset Mill View Hospital. Trots sitt kritiska mående lyckades hon obemärkt rymma därifrån och hittades död mindre än ett dygn senare. Det här är ett dödsfall som definitivt skulle och bör ha kunnat undvikas. Fallet skapade därför stora rubriker kring bristerna inom vårdsystemet NHS i Storbritannien och trots att en gärningsperson blivit dömd i fallet och än idag avtjänar sitt straff så finns det fortfarande många frågor och funderingar kring Janets död som man än idag inte lyckats besvara.

Om du uppskattar podden får du hemskt gärna stötta oss genom att lämna betyg/recension via nedan länk eller där du brukar lyssna på poddar:

https://podcasts.apple.com/se/podcast/rysarpodden-true-crime/id1455772712

Instagram:

https://www.instagram.com/rysarpodden/

Facebook:

https://www.facebook.com/rysarpodden

Mail:

rysarpodden@gmail.com

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Acast. Innehållet i podden är skapat av Acast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.