Idag är det ett ganska kontroversiellt avsnitt men jag ber er att försöka släppa förutfattade meningar innan ni börjar lyssna. Dagens gäst Filip Bromberg är legitimerad psykolog och generalsekreterare för Nätverket för psykedelisk vetenskap (www.psykedeliskvetenskap.org).

 

Många lyfter psykisk ohälsa som en av de största utmaningarna vi står inför idag och nuvarande behandlingar hjälper långt ifrån alla. I avsnittet pratar Filip om den moderna forskningen på psykedeliska substanser och hur de studeras som behandling för olika former av psykisk ohälsa. Hur går behandlingarna till och vad händer i hjärnan? Vad är ayahuasca och psilocybin? Vad är egentligen riskerna och vad finns det för möjligheter? Dessa är några av de ämnen vi berör i avsnittet. Och jag lovar er att både diskussionen och resultaten är väldigt spännande och förtjänar att komma fram i rampljuset. Särskilt med tanke på hur fenomenalt dåligt ställt det är med många svenskars psykiska hälsa idag.

 

Gillar du den här podden och skulle vilja bidra på något sätt så att jag kan fokusera på att intervjua de bästa gästerna istället för att jaga sponsorpengar så vore det oerhört uppskattat om du ville stötta showen via supporter.acast.com/vagenmotparadiset. Följ mig på Instagram på @johannescullberg och kom med feedback och idéer på spännande gäster ni vill ha med framåt.

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.