Med tanke på hur mycket vi pratar om klimatförändringar och global uppvärmning kan det vara klokt att lära sig mer om vad det faktiskt innebär och vad som är fakta och inte.

 

Därför träffar jag Martin Hedberg som är meteorolog, väderentreprenör och klimatupplysare. Han har föreläst för 100-tusentals personer om väder och klimat och har nu senast kommit ut med boken Extremt Väder.

 

I dagens samtal går vi igenom vad det innebär att vi lever i antroposen, dvs människans tidsålder där vi faktiskt påverkar klimat och väderförändringar. Vi pratar om vad det innebär när haven värms upp. Vi pratar om långsamma förändringar, Extremer och så kallade tipping elements och mycket mycket mer.

 

Ni fattar. Det här är ett matnyttigt avsnitt för alla oss som inte har 100% koll på hur väder och klimat och människans påverkan hänger samman. Följ mig gärna där på @johannescullberg så kan ni också vara med och påverka vilka spännande avsnitt jag ska göra framöver.

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.