28. Andreas "Diet Doctor" Eenfeldt: LCHF För Att Återerövra Hälsan I En Sjuk Värld, Original
Avsnitt

28. Andreas "Diet Doctor" Eenfeldt: LCHF För Att Återerövra Hälsan I En Sjuk Värld, Original

Andreas är allmänläkare i botten och genuint nyfiken av sig. Han upptäckte kraften i LCHF eller lågkolhydratkost genom egna erfarenheter och senare via sina patienter. 2007 startade han sajten Kostdoktorn som snabbt blev Sveriges största hälsoblogg. 2011 skrev han också boken Matrevolutionen som är en väldigt bra bok jag varmt rekommenderar alla att läsa.                   

 

Idag är hans sajt Diet Doctor (som den numer heter) världens största sajt för lågkolhydratkost med över 500 000 besök om dagen och 60 personer som dagligen arbetar tillsammans med Andreas. Målet är att hjälpa till att vända de globala epidemierna inom övervikt och diabetes typ 2 och andra följdsjukdomar som hjärt-kärlproblematik, högt blodtryck och många, många fler…

 

I dagens avsnitt pratar vi om Andreas entreprenörsresa med Diet Doctor, om möjligheterna och utmaningarna när man går i framkant för ett område som utmanar gamla ”sanningar” som alla läkare fått i sig i sin utbildning. Vi pratar om att viktminskning bara är en av de positiva effekterna av LCHF där man också spar tid, är mer klar i huvudet och har ett jämnare humör och mycket, mycket mer.

Jag tror att det finns väldigt många komponenter inom lågkolhydratkost som vi skulle kunna använda preventivt för att komma tillrätta med många av de ohälsoproblem vi har i Sverige idag.

 

Men fundera själv! Lyssna på vårt samtal, gå in på dietdoctor.com och läs mer och kommentera gärna avsnittet på min instagram @johannescullberg om du har egna tankar och erfarenheter av LCHF.

Support this show http://supporter.acast.com/vagenmotparadiset.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johannes Cullberg. Innehållet i podden är skapat av Johannes Cullberg och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.