Kan vi förstå en graviditet och en födande kropps spirituella resa? Måste vi det och vilka är fördelarna med att reflektera och notera vad som händer under en graviditet och en födsel på ett djupare plan?

I dagens avsnitt får vi äran att lyssna till Kristina Turner som gör en efterlängtad come back i Doulapodden. Förutom författare är Kristina födelseaktivist och hon inspirerar verkligen med sin visdom. Här har ni en kvinna som kan det mesta inom födandet, som verkligen vågar säga vad hon tycker och som alltid står på kvinnans sida.

Vi pratar feminism, gudinnor, kvinnosyn, patriarkat och spiritualitet och hur dessa hör ihop med födandet. Vi pratar gudinnekraft och vi lovar att du efter att ha lyssnat kommer känna dig stärkt i att vi behöver stå enade när det kommer till att skapa en mänskligare förlossningsvård. 

Kristina berättar även om sin nya bok hon arbetar på som till stor del handlar om att gravida har rätt till information och fatta egna beslut kring sina kroppar.

Och läs denna mening några gånger högt: “Det gudomliga har inget kön”...

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Doulagruppen. Innehållet i podden är skapat av Doulagruppen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.