I dagens avsnitt pratar vi med Johan Ernestam. Vanligtvis är han utredare på Lärarförbundet men jobbar nu med att utreda vinster i skolan. Har valrörelsen förenklat skolfrågan till den grad att vi får felaktig information? Vad innebär det att vara utredare? Finns det risk för att utredarens politiska åsikter färgar hens arbete? Vi diskuterar även på vilket sätt man behöver tänka annorlunda när det gäller skolan jämfört med andra sektorer. 

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com.

Läs mer om podden Kornhall & Netz och programledarna på Arena Idés webbsajt, https://arenaide.se/kornhall-netz/

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

 

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Per Kornhall och Ingela Netz, i samarbete med Arena Idé. Innehållet i podden är skapat av Per Kornhall och Ingela Netz, i samarbete med Arena Idé och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.