Erik Nilsson är författare till boken ”Det var någonting med fjärilar – Reflektioner om demokrati och styrning”.  Erik har bland annat varit statssekreterare på utbildnings- och arbetsmarknadsdepartementen, skolchef i Botkyrka och skolborgarråd i Stockholm. 

Varför slutade Erik som statssekreterare? Hur kan man tänka om Tidöavtalets skrivning om ”tydligare reglering av kvaliteten”? Bör skolan värnas från juridiken och politiken? Det är ett axplock av frågor som diskuteras.

Om du vill kommentera, ställa frågor eller föreslå ämnen och intervjupersoner är du välkommen att mejla per(a)kornhall.se eller ingela.netz(a)gmail.com.

Läs mer om podden Kornhall & Netz och programledarna på Arena Idés webbsajt, https://arenaide.se/kornhall-netz/

Arena Idé är en progressiv, partipolitiskt obunden tankesmedja med fokus på arbetsmarknad, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Vi är en ideell förening och finansieras av fackföreningsrörelsen. En del av Arenagruppen.

 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Per Kornhall och Ingela Netz, i samarbete med Arena Idé. Innehållet i podden är skapat av Per Kornhall och Ingela Netz, i samarbete med Arena Idé och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.