Sofia Viotti är leg. psykolog och föreläsare inom psykologisk hållbarhet. Sofia har även skrivit två böcker, Compassion-fokuserad terapi tillsammans Christina Andersson och 2018 släppte hon boken Utan press. Vårt samtal handlar om meditation, prestation och medkänsla. Sofia berättar om problemet med prestation är när vi fastnar i jämförelser och självkritik och Axel delar med sig av hur han tidigare var identifierad med rollen som presterare. Vi pratar om hur den gamla hjärnan påverkar oss att prestera och att prestation kan bli ett beroende. Om rädslan av att inte vara älskad. Att börja ställa sig själv frågan varför vi gör vad vi gör. Att börja prestera utifrån kärlek istället för rädsla. Sofia berättar om hur vårt trygghetssystem kan hjälpa oss att vara medkännande med oss själva. Att den största missuppfattningen om medkänsla är att det alltid ska vara mjukt och förstående, utan att medkänsla också kan vara konfrontativt och kräver styrka och mod. Sofia avslutar vårt samtal med att guida en meditation på svenska med fokus på medkänsla med obehag.

Vill du veta mera om Sofia, gå till https://sofiaviotti.com

Meditera Mera är en podcast från Mindfully, Sveriges nya meditationsapp. Du kan prova Mindfully kostnadsfritt i 14 dagar. Starta din provperiod på vår hemsida och hämta appen i App Store eller på Google Play. För mer information om Mindfully, besök vår hemsida www.mindfully.nu. 

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Mindfully. Innehållet i podden är skapat av Mindfully och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.