Har du varit hos en sjukgymnast med exempelvis ett smärtande knä, tennisarmbåge eller hälsporre? Eller den vanligaste åkomman, ont i ryggen? Då har du säkert också fått reda på orsaken, att du är för svag och behöver träna!

De råden får sig en rejäl törn i det här avsnittet med Rasmus Svärd, som istället för att behandla smärtan ställer sig frågan: Varför har du ont? Och då kan axelsmärtan bero på en fot som du stukat något år innan!

Vi pratar också om att behandla whiplashskador genom att räta upp bäckenet, varför sittande kontorsjobb och padelspel är en dålig kombo, den skrämmande utvecklingen där 12-åringar helt saknar funktion i höften, varför magmusklerna inte är hållningsmuskler och att lära-gå-vagnar är olämpliga för barn.

Det här avsnittet vänder upp och ned på många förutfattade och cementerade meningar om hur kroppen fungerar. Du får några riktigt användbara tips på slutet. Och tur är väl det, för kön är lång till Rasmus och den blir säkert inte kortare efter du hört det här!

Moderator: Gunnar Oesterreich

Musik: Mattias Klasson/Daniel Olsen

Distribution: Acast

Samarbetspartners: Coronapassport.se, Nordic Light Hotel, Atrament Books

 

Hitta allt om podden:

Websida: https://spannandemoten.se/

Instagram: @spannandemoten

Facebook: https://www.facebook.com/spannandemoten

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/gunnar-oesterreich/

Kontakt: [email protected] eller via sociala medier

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Gunnar Oesterreich. Innehållet i podden är skapat av Gunnar Oesterreich och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.