Episod 122. Samtal med MADDE och JOHAN
Avsnitt

Episod 122. Samtal med MADDE och JOHAN

”Vi vill vara en stor tratt ut i samhället”

Johan och Roger träffar Madde och Johan som har startat Stockholm 12 – en varm, naturlig, spännande och intressant mötesplats för alla människor som på nåt vis berörs av beroendeproblematik.

Vi pratar om nykter tid (Johan firar 24 år!), om att få tillbaka färgseendet, om att kämpa mot sig själv, om för stora överrockar, om att bli dömd till nykterhet, om att bli kallad discoknarkare, om mötesplatsen Stockholm 12, om att tränga sig i kön på psykakuten, om ”The Dry Dock”, om den här botten som man ska slå i, om att sänka ribban och ta bort skammen, om att det är fult att vara alkoholist, om att det tar tid att hitta sig själv i nykterheten, om att plöja 100 böcker om andlighet, om att GÖRA saker man älskar, inte bara PRATA OM att göra saker man älskar, om att älska stängda krogar, om att våga ringa någon, om saker man kan göra ”bara för idag”, om att titta på fina hus, om att fastna i det sociala kittet, om ”det goda samtalet”, om 12% av Sveriges befolkning, om den dolda målgruppen, om att ha kul, om att ta med en jättestor moodboard till Socialen, om en mötesplats för ALLA, om att tona ner sig eller ta plats, om ett hemligt och magiskt nätverk, om att vara duktig på att ljuga för sig själv, och om att BLI nykter för någon annans skull, men att FÖRBLI nykter för sin egen skull.

Vi rundar av med att konstatera att det här var ju ett fantastiskt kul samtal och att vi alla ser fram emot att hänga med varandra på Stockholm 12 framöver. Tack Johan och Madde för inspiration, energi och hopp!

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Johan & Roger. Innehållet i podden är skapat av Johan & Roger och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.