Corona, vad är det? Hur Corona krisen började fram till idag samt framtidsutsikter. En kort summering av vårt långa samtal med Professor Johan Giesecke. Johan, smittskyddsexpert, har varit med om sex epidemier liknande corona epidemin, är rådgivare för WHO, f.d. forskningschef för Europeiska smittskyddsmyndigheten & har skrivit en handbok om modern smittspridning.

 

Han berättar om hur corona krisen(covid-19) började redan i oktober 2019, hur epidemin eskalerade så fort, hur det förhåller sig till andra epidemier och hur förloppen i olika länder ledde oss till den krisen vi befinner oss i. Hur han ser på Sveriges hantering av covid-19 epidemin & hur ser vaccin-läget ut? Han berättar om anledningarna bakom myndigheternas beslut, varför de inte kommunicerar allt till oss, spräcker hål på myter och slutligen berättar han om hur våra grannländer, Danmark och Norge, har gått emot sina Folkhälsomyndigheters råd. Det kan visa sig viktigt för vilka konsekvenser det ger Sveriges folkimmunitet och för vårt näringsliv.

 

Vi har fått 100-tals frågor inför samtalet om Corona. TACK! Men varje svar öppnade upp för 1000 nya frågor. Eftersom Johan har begränsat och vissa frågor kräver andra expertisområden kommer detta inte bli vårt sista avsnitt om Corona krisen.

 

Hjälp oss gärna att sprida detta samtal då det finns samhällskritisk information från Sveriges främsta expert som kan hjälpa människor att dels ta beslut utifrån fakta dels lugna många individer och företagare. 

 

GILLAR DU DET VI GÖR?

Bli Patreon och stötta LoungePodden med valfri summa per månad på:

https://www.patreon.com/taimaz

Mer info på https://www.loungepodden.se

❤️ Tack för ditt stöd! ❤️

 

Följ @loungepodden på alla sociala medier!

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCLKiCeQSPOfRmhXA_1m9M2A

Instagram: https://www.instagram.com/loungepodden

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/loungepodden

Facebook: https://www.facebook.com/LoungePodden

Följ Taimaz

Instagram: https://www.instagram.com/taimazghaffari/

Linkedin: https://se.linkedin.com/in/taimaz-ghaffari-22789b21

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Taimaz Ghaffari. Innehållet i podden är skapat av Taimaz Ghaffari och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.