Hur ska vi laga ett trasigt matsystem? Det frågade sig Patricia Wiklund på den finska strategibyrån Invenire. Lösningen, insåg hon, är kanske inte att lappa ihop det som är trasigt, utan att istället bygga en massa nya, små, lokala system som är hållbara och cirkulära. I samtalet berör vi även insektsmarknaden i Finland, värdet av holistic management och regenerativt jordbruk, samt vad ett matmedborgarskap kan medföra av individuell ansvarskänsla för den mat som vi odlar, handlar och äter. Vi träffade Patricia på Östersjöfondens årliga konferens Get to know your neighbor på Hotell Arkipelag på Åland. Programledare: Christian von Essen // Läs mer på http://www.hejaframtiden.se - och missa inte heller magasinet "Framtidens hållbara matsystem" som Heja Framtiden ger ut tillsammans med Agfo, distribution med Dagens Industri 28/1-2020.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Christian von Essen. Innehållet i podden är skapat av Christian von Essen och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.