Alla barn föds med en sugreflex och ett sugbehov. Den är olika stark hos olika barn, men nödvändig för barnets överlevnad. 

Att suga fungerar som tröst, lugn, trygghet, mys och smärtlindring, och då blir nappen ibland en tacksam avlastning. För många barn är det svårt att släppa nappen, vilket så småningom blir nödvändigt eftersom nappen kan påverka både de permanenta tänderna och uttalet hos barnet. Därför rekommenderas barn att helst sluta med napp när de är runt 3-5 år. 

För vissa barn räcker det att man pratar och förklarar att det är dags att sluta med napp. Men för andra kan det vara lite svårare. 

I veckans BabyzPodcast har vi bjudit in BVC-sjuksköterskan Marie Goodholm för att få konkreta tips om hur avvänjning med napp kan gå till!

Tune in för hållbara tips!

Avsnittet är i samarbete med MAM och HORMONGUIDEN

Lyssna även till vårt tidigare avsnitt med övertandläkare Lillemor Dimberg (även specialiserad på barn och tandreglering) KAN BARNETS ANVÄNDNING AV NAPP PÅVERKA TÄNDERNAS UTVECKLING

Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Rebecka & Carina. Innehållet i podden är skapat av Rebecka & Carina och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.