Sjuksköterskesnack

I dagens avsnitt pratar vi med Margareta som har varit sjuksköterskeyrket troget hela sitt yrkesverksamma liv. Hon tog sin examen 1968 och 2010 beslutade hon att pensionera sig. Drömmen var att bli förskolelärare, men efter praktik där stod det klart att det inte var hennes grej. Hon valde så småningom sjuksköterskeutbildningen och under sin distriktssköterskeplacering föll poletten ner. 2019 känner hon fortfarande en enorm yrkesstolthet och säger hon att hon har haft världens bästa jobb och skulle hon välja yrkesbana igen skulle hon åter välja sjuksköterskeyrket.

#avsnitt81 #distriktssköterska #sanatorium #kommun #sydöstrasverigessjuksköterskeskola #kalmar #karlskrona #historia #kalmarsödralänslandsting #kalmarnorralänslandsting #kvinnoyrke #beredskap #hurklaradedomsigutanmobiltelefon #vardetbättreförr #tidernaförändras

Musik: https://www.bensound.com Funny song

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Andrea Berg och Johanna Bjerkert: Sjuksköterska och podcast. Innehållet i podden är skapat av Andrea Berg och Johanna Bjerkert: Sjuksköterska och podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.