På sätt och vis renskötare men definitivt sjuksköterska sedan 1985. Hon hade drömmar om att bli flygvärdinna, skådespelare, hälsovårdsinspektör, arkeolog men drömmen om att bli sjuksköterska fanns också högt upp på listan. Extrem glesbygd definieras som väglöst land där inga bilar kan köra, och att utbilda lekmän som tex renskötare i en anpassad form av ATLS är en viktig del av akutsjukvård i extrem glsebygd. Vi pratar också om samisk hälsa.

Glöm inte att prenumerera på vår podcast. Följ oss gärna på instagram och facebook. Gillar du ett avsnitt – dela gärna. #glesbygd #glesbygdsmedicinsktcentrum #akutsjukvårdiextremglesbygd #AKMC #umeå #dorotea #distriktssjuksköterska #doktoran #samiskhälsa #sjuksköterskesnack #bästajobbetivärlden

Musik: https://www.bensound.com Funny song

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Andrea Berg och Johanna Bjerkert: Sjuksköterska och podcast. Innehållet i podden är skapat av Andrea Berg och Johanna Bjerkert: Sjuksköterska och podcast och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.