Det här är ett unikt tillfälle att lyssna på vad tre rekordlöpare inom ultra tänker om volymträning. Vi har bjudit in Tobbe Gyllebring och Erik Olofsson för att tillsammans med Johnny ge oss facit på vad som är det optimala träningsupplägget. Tobbe och Erik kommer att stå på startlinjen till SM i 24-timmars i april och samtalet kretsar kring detta – och kring om det är tung styrka, alternativträning, löpteknik eller bara mer volym som är det som gäller!

Erik Olofsson slog igenom i ultrasverige när han tog SM-medaljer på både 100 km och 24-timmars 2021, och året efter satte han nytt svenskt rekord i 24-timmarslöpning med 266.6 km med Johnny support. Erik har i många år hörts i Maratonlabbets podcast där han ofta har pratat om sina satsningar på kortare distanser. 

Tobbe Gyllebring har varit med i ultrafamiljen länge och bröt igenom på allvar när han sprang TEC 200 miles 2015 på 40h och 50 min. Tobbe är också den svensk som har sprungit flest varv på en backyardtävling någonsin. Och 2023 snodde Tobbe det svenska rekordet i 24-timmarslöpning från Erik och förbättrade det till 272,1 km och Tobbe är också nuvarande rekordhållare. 

Och så har vi såklart Johnny Hällneby som innehar det svenska rekordet på 6-dagars med 88 mil.

Så vilka vore bättre lämpade att prata om träning än den här trion?

Länkar

Tobbe Gyllebring @drunkcod Erik Olofsson @erik.olo  Johnny Hällneby @hallneby

Växjö UltraFest 27-28 april, SM i 24-timmars och 100 km

Ultra Interval Challenge 23 mars

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ellen och Johnny – ultralöpare. Innehållet i podden är skapat av Ellen och Johnny – ultralöpare och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.