Idag får vi äntligen höra om tvillingarna Sanna och Lina El Kott Helanders äventyr i somras på PTL under UTMB-veckan.  PTL är en förkortning för La Petite Trotte à Léon och betyder i princip Leons lilla promenad. Men PTL är långt ifrån en söndagspromenad och räknas inte som ett lopp utan mer ett äventyr. Man deltar i lag om 2 eller 3 personer tar sig an ca 300 km och 25 000 höjdmeter runt Mont Blanc. Banan är omarkerad och man följer en GPX-rutt och bär i princip med sig allt man behöver i ryggsäcken själv. 

Sanna och Lina El Kott Helander genomförde PTL sommaren 2023 och gick i mål på 126,5 timme. Och även om dom precis har varit i Costa Rica och gjort ytterligare ett flerdagarsäventyr så är PTL äventyret som fortfarande dröjer sig kvar i tankarna och som vi får höra om här.

LÄNKAR

Följ tvillingarna på det gemensamma kontot @elkotts och såklart också på deras personliga instagram @sannaelkotthelander och @linaelkott.

Vårt tidigare poddavsnitt med tvillingarna är 255 - Bergslöpning på känsla med Lina och Sanna El Kott Helander

Läs mer om PTL

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Ellen och Johnny – ultralöpare. Innehållet i podden är skapat av Ellen och Johnny – ultralöpare och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.