Förlagspodden
Avsnitt

Avsnitt 202. Vi diskuterar om Camilla Läckberg skriver sina egna böcker, funderar runt Aftonbladets nya litteraturstrategi och lusläser topplistorna för att visa hur litterära böcker säljer. Och så funderar vi över varför Pocketshop byter namn.

Dela

Avsnitt 202. Lagom till Bokmässan släpper tidskriften Kvartal en artikel där de redovisar en genomgång av några av Camilla Läckbergs senare böcker och ifrågasätter om hon själv skrivit dem. Vi ger er våra funderingar och lite bakgrund.

Aftonbladet lanserar en ny syn på framtidens litteraturkritik där de ska blanda litterära texter med populärkultur. Omvärlden reagerar direkt med fördömande medan vi försöker se om idén har en chans att komma ur startblocken.

Vi tar upp den eviga diskussionen om relationen mellan det kulturella och det kommersiella kapitalet på ett förlag. Den, mixen, ändras över tid och det finns alltid delade uppfattningar. Här får ni förläggarens syn supplerad med en del fakta.

Pocketshop byter namn och vi reagerar helt olika. En sörjer, en är likgiltig. Men kanske inte helt som ni förväntar er.

 

00 53       Vem skriver vad i Camilla Läckbergs böcker?

11 13       Vart tar Aftonbladets litteraturkritik vägen?

17 56       Vi ger er svart på vitt vad som krävs för att komma på

topplistan

24 45       Pocketshop blir Adlibris

Podden och tillhörande omslagsbild på den här sidan tillhör Kristoffer Lind and Lasse Winkler. Innehållet i podden är skapat av Kristoffer Lind and Lasse Winkler och inte av, eller tillsammans med, Poddtoppen.